Raste broj mladih Subotičana koji upisuju Visoku tehničku školu strukovnih studija 1Foto: Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici

U velikoj većnici Gradske kuće održan je svečani prijem 63. generacije studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici.

“Ova škola ima osnovne i master studije koje pružaju današnjim studentima pa i brucošima u budućnosti da se obrazuju na studijskim programima iz spoja tehničko – tehnoloških nauka. To su nauke koje su usko vezane i za praktičan rad i dualni sistem obrazovanja, koji je sada negde u začecima i promoviše se u Srbiji, iako nije implementiran u svim školama, njihova teorijska znanja postaju primenjiva i vrlo su usko vezana za praksu“, rekla je pomoćnica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Nela Milišić.

Ona je istakla da ova zanimanja imaju dobru perspektivu za zapošljavanje kako u Subotici, tako i u Vojvodini, Srbiji i u regionu, pa i u svetu.

Podsetila je da je Visoka tehnička škola u Subotici jedna od devet visokih škola čiji je osnivač APV i jedna od tri tehničke škole na teritoriji pokrajine.

Prema rečima direktora škole, Igora Firstnera, Visoka tehnička škola je ove godine upisala više od 220 studenata, uglavnom na osnovnim i jedan broj na master studijama.

„To je sjajan rezultat, s obzirom da je ova visoka škola akreditovana na ukupno 236 mesta“, navodi Firstner.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari