Raste broj pozitivnih od korona virusa u Negotinu, u padu broj aktivno zaraženih u Boru i Kladovu 1Kladovo ZC Foto: J. B. K.

U opštini Negotin je broj novoinficiranih u porastu.

Za razliku od produženog, prazničnog vikenda kada je od 145 testiranih evidentirano 19 pozitivnih, tokom minula 24 sata svaki četvrti testirani bio je pozitivan.

Prema podacima koje je s saopštila opštinska pres služba, od 49 testiranih  prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 12 osoba starosti od 15 do 89 godina.

U Zdravstvenom centru Negotin, na kovid odeljenju trenutno je na lečenju sedam pacijenata, a tokom protekla 24 sata u kovid ambulanti je obavljeno devet prvih i 10 kontrolnih pregleda.

Broj izlečenih u odnosu na novozaražene je značajno veći, pa je i broj aktivno zaraženih na teritoriji grada Bora u padu.

U Boru su prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara, zabeležena dva nova slučaja zaražavanja korona virusom, oporavilo se 27 bolesnika, te su na teritoriji grada sada aktivno zaražene 123 osobe.

Pres služba Grada Bora saopštila je takođe da je od 23 hospitalizovana bolesnika na kovid odeljenima borske Opšte bolnice, njih 20 pozitivno na virus, kao i da je u kovid ambulanti “Rudar” juče obavljena 19 prvih i 14 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 18 pacijenata.

Čeka se 27 rezultata.

U kladovskoj opštini evidentirana su dva novoinficirana i tri oporavljena bolesnika, te je broj aktivno pozitivnih neznatno promenjen.

Prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo u ovoj je opštini sada virusom korona aktivno zaraženo 37 osoba.

Od početka epidemije zaraženo je 1390 osoba, do sada je izlečeno 1297, a od posledica virusne infekcije preminulo je 56 pacijenata.

Samo jedan od juče 26 testiranih pacijenata u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek bio je pozitivan na korona virus i sada je u majdanpečkoj opštini 16 osoba aktivno zaraženo Kovidom 19. U tercijarnim zdravstvenim ustanovama hospitalizovana su tri pacijenta, a na kućnom lečenju nakon otpusta je pet bolesnika.

Od polovine aprila prošle godine, kada je registrovan prvi slučaj korona virusa u Majdanpeku, do sada je zaraženo 853 osoba, pri čemu je 686 inficiranih bilo u trećem talasu.

Izlečeno  je 805 bolesnika, a od posledica korona virusa preminula su 32 pacijenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari