Raste broj zaraženih studenata, u domovima mirno 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Broj studenata kod kojih je potvrđen virus korona se iz nedelje u nedelju povećava, ali u studentskim domovima u okviru Ustanove „Studentski centar Beograd“ nema trenutno nijednog zaraženog, rekla je rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović na današnjoj sednici Senata.

Prema podacima Studentske poliklinike,  od 1. septembra do 7. marta pozitivno je 1.834 studenta i u ovu cifru su ubrojani svi akademci koji se leče na Poliklinici, a ne samo studenti Beogradskog univerziteta, iako je u toj brojci najviše.

Rektorka je rekla da je u proseku na nedeljnom nivou bilo registrovano u proseku između 35 i 40 pozitivnih studenata, ali da se taj broj konstatno povećava – u periodu od 15. do 21. februara ih je bilo 64, od 22. do 28. februara 122, a od 1. do 7. marta 139.

S druge strane, u studentskom domu „Kralj Aleksandar I“, čji je jedan deo namenjen za smeštaj studenat kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa ili čekaju rezultat testiranja, trenutno nema nijednog studenta. Četiri korisnika smeštaja u okviru SC Beograd, kod kojih su zaraženi, trenutno nisu u domovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari