Razgovor sa Merimom Isaković 28. maja u organizaciji Mikser festivala 1Foto: Mikser Festival

U organizaciji Mikser festivala za 28. maj u 12 sati najavljen je intervju sa Merimom Isaković, a razgovor „Tačno u podne“ vodiće novinar Aleksandar Đuričić, navodi se u saopštenju.

Nekadašnja najveća mlada zvezda jugoslovenskog filma Merima Isaković, koja je ostvarila nezaboravne uloge u filmovima „Jovana Lukina“ i „Neka druga žena“, dospela je osamdesetih godina prošlog veka na sve naslovne strane jugoslovenske štampe kada je doživela saobraćajnu nesreću i tek što je kročila na scenu, završila u invalidskim kolicima, navedeno je u saopštenju.

Javnost je pratila njen put izlečenja od Rusije do Kine, a nakon toga Merima je nestala sa ovih prostora.

Živela je na Novom Zelandu, a poslednjih desetak godina je u Australiji.

„Sada je ponovo u žiži medijske pažnje na prostoru bivše Jugoslavije. Svojom ispovešću u „Nedeljniku“ o tome kako ju je kao 18-godišnju studentkinju glume seksualno napastvovao stariji kolega, Merima je prodrmala region. Da ispriča tu bolnu priču, koju je 43 godine čuvala za sebe i najbliže prijatelje, Merimu je podstakao slučaj Danije Štajnfeld, koja je istog kolegu decenijama kasnije, optužila za silovanje“, podsećaju i okviru saopštenja.

Zašto se odlučila na taj korak, šta je sve u međuvremenu doživela, kako izgleda život iz invalidskih kolica, kako se tretiraju žrtve seksualnog zlostavljanja u Australiji, koliko ženi treba snage da javnosti poveri svoju traumu, zbog čega je zagrljaj važan i zašto jedni drugima treba da budemo oslonac, čak i kada se lično ne poznajemo, ekskluzivno i uživo iz Australije Merima Isaković će govoriti na Mikser festivalu, navode iz organizacije.

Kako je napomenuto u saopštenju, o svemu ovome, govoriće iz ugla žene, ali i kao klinička psihološkinja i neuropsihološkinja.

Ukoliko želite da uživo pratite video-intervju, neophodno je popuniti prijavu na sledećem formularu. Broj mesta je ograničen.

Ceo intervju možete pratiti i online na Mikser You Tube kanalu.

Detaljan program Mikser Festivala možete pogledati na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari