Razmena znanja o najsavremenijim metodama lečenja 1

Nakon posete Opštoj bolnici MediGroup dr Rajan Ozborn direktor Ozborn Instituta za lečenje oboljenja glave i vrata i međunarodno priznati hirurg za područje glave i vrata, govori za Danas o najsavremenijim metodama lečenja.

* Od kakvog je značaja i kakve benefite donosi ovakav vid saradnje među stručnjacima i zdravstvenim ustanovama različitih zemalja?

– Ovakav vid saradnje je od velikog značaja kako za naš tim, tim Osborne instituta za lečenje oboljenja glave i vrata, tako i za tim bolnice u koju dolazimo. Nama je drago da postoje zdravstvene ustanove kakva je MediGroup opšta bolnica gde smo sada, koje prepoznaju značaj ovakve saradnje i razmene iskustva. Partnerstvo između OHNI i MediGroup-e će u MediGroup Opštoj bolnici omogućiti negu bez premca i pružiće pacijentima lakši pristup hirurgiji i zdravstvenoj nezi svetskog nivoa. Na prvom mestu su uvek pacijenti, zbog kojih primarno i dolazimo i koji su najvažniji i prvi pokretač u donošenju odluke o dolasku u neku zemlju. Ništa manje značajna saradnja nije ni za stručno osoblje bolnice, koje ima priliku da se upozna sa inovativnim tehnikama lečenja kompleksnih oboljenja glave i vrata u ovom slučaju. Saradnja sa zdravstvenim ustanovama širom sveta i razmena iskustva sa kolegama nesumnjivo doprinosi uspehu onkološke i rekonstruktivne hirurgije koju obavljamo i jedinstvena je prilika da obogatimo svoje znanje. Briga o pacijentima i pomoć koju možemo i želimo da pružimo je na prvom mestu i deo su naše globalne misije.

* Šta će zapravo raditi tim ORL i maksilofacijalnih hirurga sa Ozborn Instituta tokom višednevne posete Medigroupu? Ko je još u timu, pored Vas?

– Bez dobrog tima ništa nije moguće. U timu pored mene su i dr Hamilton, Dr Zandifar, Dr Nach, Dr Gupta, Dr Rehm, obučeni subspecijalisti u svakom području operacije glave i vrata. Naš tim je adekvatno opremljen za primenu najnaprednijih i minimalno invanzivnih hirurških tehnika u tretmanu oboljenja glave i vrata, a tokom naše posete, besplatno ćemo obavljati kontrolne preglede i konsultacije u MediGroup Opštoj bolnici. Planirane su i operacije sa upotrebom minimalno invazivnih i naprednih tehnika.

* Da li ćete i koje inovativne tehnike u lečenju bolesti vrata i glave podeliti sa lekarima Medigroup Opšte bolnice?

– Tim MediGroup Opšte bolnice će imati priliku da se upozna ne samo sa najsavremenijim metodama lečenja, već i sa mnogim inovativnim hirurškim procedurama uklanjanja tumora u teško pristupačnim regijama lica i vrata, koje smo osmislili, uključujući i tretman parotidne žlezde, koji ne zahteva rezove na koži i ne ostavlja ožiljke. Ozborn Institut za lečenje oboljenja glave i vrata (OHNI) je postavio nove standarde u medicini u ovoj oblasti. Međunarodno smo priznati kao centar izvrsnosti za inovativne i napredne tretmane oboljenja uha, grla i nosa, onkologiju glave i vrata, oboljenja pljuvačnih žlezda, poremećaja sluha, poremećaje govora kao i estetsku i funkcionalnu nazalnu i facijalnu hirurgiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari