Region dobio pozitivni podstrek 1Foto: www.mc.rs

Zemlje regiona treba da iskoriste pozitivni podstrek koji im daje Strategija Evropske komisije za zapadni Balkan, ocenio je danas generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović, dodajući da ključne promene moraju da dođu iz regiona.

Ključne promene moraju da dođu od nas samih, od regiona, jer smo mi tvorci sopstvene budućnosti. Naš zadatak je da odmah iskoristimo ovaj pozitivni podstrek nastojeći da rešimo bilateralne i multilateralne sporove, još predanije radeći na razvoju regiona, rekao je Svilanović.

U saopštenju Saveta za regionalnu saradnju se kaže da strategija predviđa da postojeći sporazumi i obaveze privreda zapadnog Balkana postanu operativni, jer će njihovo sprovođenje dodatno ojačati trgovinu, investicije i mobilnost unutar regiona, kao i između regiona i Evropske unije.

Savet za regionalnu saradnju će nastaviti da podržava privrede zapadnog Balkana u njihovim nastojanjima da se približe EU i pomagaće im da ubrzaju napredak u ispunjavanju utvrđenih kriterija, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari