Regionalna akademija za razvoj demokratije: Milenin potez ohrabrenje za sve žene i devojčice 1Foto: Regionalna akademija za razvoj demokratije

Činjenica da je Milena smogla snage da javno govori o nasilju i najmonstruoznijim seksualnim zločinima koje je trpela još kao devojčica predstavlja ohrabrenje za sve žene i devojčice koje se i dalje bore sa traumom koju su proživele, koje i dalje žive u strahu od silovatelja ili osude, koje se i dalje ne usuđuju da prijave ono što im se desilo, ocenila je Regionalna akademija za razvoj demokratije.

Hrabrost glumice Milene Radulović koja je, zajedno sa još četiri devojčice i devojke, prijavila silovanje koje je godinama trpela osnažila je desetine drugih devojaka da učine isto.

Regionalna akademija za razvoj demokratije, inicijativa mladih iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i Kosova, pružila je podršku svim ženama koje su pretrpele seksualno nasilje i želi da im pošalje poruku da nisu same.

„Zajedno ćemo se boriti za to da naše zemlje postanu društva u kojima žrtve seksualnog nasilja nailaze na podršku, a ne na osudu, u kojima dolaze do pravde, a ne ponovne traumatizacije. Prvi korak ka tome jeste da žene koje prijavljuju seksualno nasilje znaju da nisu same i da smo uz njih“, navodi se u saopštenju.

Regionalna akademija za razvoj demokratiju pozvala je sve ljude u regionu da učine isto, da se pridruže u slanju poruke žrtvama seksualnog nasilja „da nisu same i da ćemo se svi zajedno boriti za njih i pružiti im podršku“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari