Rekonstrukcija dečjeg bazena na užičkoj plaži 1Foto: Grad Užice

Umesto u ornulom bazenu sa vodom iz reke Đetinje, na gradskoj plaži, koju zagađuju fekalne i druge otpadne vode, užički mališani, od sledećeg leta, kupaće se u rekonstruisanim bazenu sa vodom iz gradskog vodovoda.

To su najavili predstavnici užičke vlasti, prilikom početka rekonstrukcije tog bazena. Obećali su da će se radovi, koji su počeli pre dva dana, a koštaju 20 miliona dinara i finansiraju se iz gradskog budžeta, završiti za 90 dana.

Radove obavlja užička firma Dijamant invest, a projekat je uradio Omega projekt, takođe iz Užica.

Nikola Maksimović, direktor JP Užice razvoj, koji nadgleda radove, objasnio je će se bazen kompletno renovirati, nadograditi i urediti prostor oko njega.

„Planirano je da se izgradi nova betonska školjka, nova armatura, nove tribine na tri nivoa i nova pumpa za dezinfekciju bazena“, kazao je Maksimović.

Branko Bogićević, direktor JP Veliki park koje upravlja gradskom plažom, pa i tim bazenom, istakao je da će „najmlađi Užičani dobiti potpuno bezbedno kupalište i sadržaje za zabavu i rekreaciju.

„Pored toga što će bazen koristiti vodu iz gradskog vodovoda, a ne vodu iz Đetinje, na njemu će biti brojni sadržaji, a postojeći vodogan će biti obnovljen“, rekao je Bogićević.

Već godinama, u dečjem bazenu na gradskoj plaži deca se ne kupaju, što zbog hladne vode, što zbog toga što se u reku ulivaju feklane i druge otpadne vode iz naselja Turica, koje nema kompletno izgrađen kanalizacioni sistem, a reku dodatno zagađuje i Volujački potok. Iz istih razloga, na plaži u centru grada, ne kupaju se ni odrasli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari