Rekonstrukcija OŠ "Sveti Sava" u Pirotu pri kraju 1Pirot Foto: Wikipedia

Početkom septembra prošle godine počeli su radovi na rekonstrukciji OŠ „Sveti Sava“ u Pirotu.

Radovi su pri kraju i očekuje se da drugo polugođe počne u novoj rekonstruisanoj školi. Reč je o veoma ozbiljnoj investiciji vrednosti od oko 140 miliona dinara, a škola će dobiti potpuno novi izgled. Radove finansira Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije.

Đaci iz ove škole nastavu u prvom polugođu su pohađali u Ekonomskoj i Tehničkoj školi. Prema rečima direktora škole Marjana Rančića, zgrada stare škole je u potpunosti rekonstruisana, dok su u novoj zgradi radovi završeni oko 60 posto. Rekonstrukcija fiskulturne sale još uvek nije počela, jer se u njoj nalaze školski nameštaj i oprema. Na pitanje da li će drugo polugođe početi i rekonstruisanoj školi, Rančić kaže da će zbog bezbednosti učenika odluku o pohađanju nastave u rekonstruisanoj zgradi biti doneta uz saglasnost Saveta roditelja.

Dan ove škole biće obeležen u petak, 25. januara, rezanjem slavskog kolača u Tijabarskoj crkvi i svečanom akademijom u Domu kulture. Prigodne svečanosti biće organizovane i u isturenim odeljenjima škole u selima Izvor, Krupac, Veliko selo, Berilovac i Veliki Jovanovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari