Rekonstrukcija vodovodne mreže čeka još tri zrenjaninska naselja 1Foto: vik zrenjanin

U okviru Prve faze rekonstrukcije vodovodne mreže u Zrenjaninu, koja je započeta krajem prošle godine i koja obuhvata pet gradskih naselja, završeni su radovi u gardskom naselju Ruža Šulman i pri kraju su radovi u naselju Šumica.

Kako navode u JKP „Vodvod i kanalizacija“, za ovu godinu planirano je da se vodovodna mreža rekonstruiše u Maloj Americi, Centru i na Karađorđevom trgu.

„Izgrađeno je 14 od 17 mernih mesta na vodovodnoj mreži u gradu koji su povezani Skada sistemom za daljinsko praćenje i kontrolu protoka i gubitaka vode u mreži“, pojašnjava mr Siniša Gajin, rukovodilac informisanja u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Kako objašnjava, bušenjem novih bunara na postojećim linijama bunara na izvorištu u Zrenjaninu, odakle se ovaj grad snabdeva vodom, reparacijom postojećih, kao i početkom izgradnje treće linije bunara, dodatno je stabilizovan i unapređen sistem vodosnabdevanja.

„Rezultati planskog višegodišnjeg ulaganja u izvorište pokazali su se tokom ovogodišnjih tropskih talasa vrućina kada je sistem stabilno funkcionisao i kada su obezbeđene dovoljne količine vode za racionalne potrebe korisnika“, kaže Gajin.

Izbušeni su novi bunari na izvorištu u pet naseljenih mesta: Elemiru, Melencima, Čenti, Orlovatu i Farkaždinu.

U okviru projekta Generalnog sekretarijata Vlade Republike Srbije izgrađeno je i 27 vodovodnih priključaka sa pripadajućim šahtovima za Rome i druge marginalizovane grupe u Jankov Mostu i Zrenjaninu.

Sem toga, rekonstruisan je deo fekalne kanalizacione mreže u naselju Mala Amerika, a nastavljeno je plansko osavremenjavanje elektro i mašinske opreme na crpnim stanicama fekalne kanalizacije u Marka Oreškovića i „Centar“.

Nastavljena je izgradnja fekalne kanalizacione mreže u Elemiru i Lazarevu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari