Rekonstrukcijom stare Šeste škole u valjevskim Brđanima dobiće se dva nova vrtića 1Foto: leparecvaljeva.rs

Počeli su radovi na dogradnji i rekonstrukciji stare Osnovne škole „Milovan Glišić” (Šeste škole) u Brđanima, u kojoj će biti smeštena dva vrtića, sa sajta gradonačelnika Valjeva „Lepa reč”, prenosi portal Kolubarske.rs.

Gradonačelnik Lazar Gojković očekuje da radovi budu završeni do polovine iduće godine, čime će se rešiti problem liste čekanja za upis mališana u obdanište.

– Krenuli smo u jedan od najvažnijih poslova ove gradske vlasti, a to je konačno rešavanje problema nedostatka smeštaja za oko 517 mališana, koliko ih je ove godine ostalo neupisano u Predškolsku ustanovu „Milica Nožica”. Nova obdaništa će imati kapacitet od 500 mesta, tako da će ovo rešiti problem liste čekanja za upis u obdanište, izjavio je Gojković.

Opremanje vrtića je dogovoreno sa Fondacijom „Novak Đoković”.

– Siguran sam da ćemo svi biti ponosni na rezultat koji ćemo za oko osam meseci imati pred sobom. Srećan sam što će brojni roditelji konačno rešiti zaista veliki problem, koji ih onemogućava da rade, ako decu nema ko da im čuva. Hvala na razumevanju roditeljima, jer su i sami svesni da je ova gradska vlast za dve godine počela da rešava problem koji su imale generacije Valjevaca, rekao je gradonačelnik Gojković, dodavši da im je „ cilj da Valjevo za godinu dana nema nijedno neupisano dete u obdanište”.

Kulubarske podsećaju da odgovor na pitanje zbog čega će objekat stare Šeste škole biti dograđen i rekonstruisan u dva, a ne u jedan vrtić, leži u Pravilniku o bližim uslovima za osnivanje, početak rada i obavljanje delatnosti predškolske ustanove. Naime, prema tom Pravilniku maksimalan kapacitet za boravak dece u jednom vrtiću je 270, pišu oni.

Posao vredan oko 234,5 miliona dinara sa PDV-om, dobila je grupa ponuđača – valjevske firme „Kej”, „Elektrovolt”, „Frenki alarm”, PR Milan Stojanović, beogradska „Jugogradnja” i „Tron Tex” iz Novog Sada, koji su bili jedini ponuđači na javnoj nabavci dogradnja i rekonstrukcija sa promenom namene objekta OŠ „Milovan Glišić”, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.