Rekordan broj novozaraženih u Šapcu, nužno pooštravanje mera 1Foto: D.E.

Samo u jednom danu broj obolelih od korona virusa u Šapcu povećao se za 85. To je ukupno 353 registrovana slučaja u proteklih desetak dana.

Međutim, ovaj broj nije konačan jer se očekuju rezultati za još 301 osobu čiji su testovi poslati u Beograd i još za 80 osoba čiji se testovi analiziraju u Veterinarskom institutu u Šapcu.

„Krizni štab neprekidno zaseda, i kada saznamo rezultate svih testova verovatno ćemo morati da pooštrimo mere zaštite. Poređenja radi mi smo u vanrednom stanju imali 75 obolelih, dok se ovaj broj drastično uvećao za nekoliko dana. U Šabačkoj bolnici smešteno je 45 osoba u tzv. crvenoj zoni dok je u sivoj zoni dvostruko manje obolelih. Uz to se prati stanje za oko 800 osoba u kontaktima u koje su stupile zaražene osobe. Vurus nije oslabio ali je značajno da se epidemija ne proširi na stariju i rizičniju popuilaciju, pogotovo one sa kardiovaskularnim i drugim hroničnim bolestima“ – rekao je Nebojša Zelenović, komandant Kriznog štaba.

Ove nove mere verovatno će  značiti zabranu  proslava i drugih vidova okupljanja kao i tsriktno pridržavanje propisanih mera u zatvorenom prostoru. Značajno je i što  konferencije Kriznog štaba direktno prenosi TV Šabac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.