Rektorka Popović o padu Univerziteta na Šangajskoj listi: Očekivan rezultat

Ostavite komentar


  1. Naravno,kad se ne ulaže ni u nauku ni u prosvetu. Samo se vrsi prtisak za vakcinianje i radi u online ključu. Upropastiće Univerzitet.

  2. Draga rektorka, fudbal tj. Zvezda, Partizan i pevaljke su u ovoj ‘tigar’ Srbiji važniji od nauke.

  3. Kod nas je bitan kvantitet a ne kvalitet (naučnih radova), bitnije da se ispuni forma a ne suština… kako u svemu, tako i u nauci. A onda se svi nešto čudimo posle… najbolje lažemo sami sebe… sve je kaobajagi kako treba 😉

  4. Dekan „njenog“ fakulteta prosečnom ocenom na redovnim studijama ne ispunjava uslov za izbor u nastavu.

  5. Pa nema za nauku, zato Vucic jednim svojim migom 200 miliona za Kopernikus, 400 miliona za Arenu, 900 miliona za Beograd na vodi… 500 miliona za Air Srbiju, pored njega i Amerika bi bankrotirala.

  6. @au pročitajte ranije izjave Rektorke – davno je ovo najavila – upravo svesna situacije na BU

  7. Oagovor ,,Barbi“nije samo Vučić kriv,on je vođa bande koja uništi sve za šta se uhvati

  8. Samo me interesuje kako to da od kada si ti rektorka BU naglo pada. Tebi je bilo vazno da se boris da ispunis obecanje da proglasis Malom doktorat kao plagijat a ne da se boris za BU.

  9. Toliko novih doktoranada, reklo bi se vise umnih ljudi koji ce doprineti i kvantitetom i kvalitetom, kad ono sve se svodi na izbor pesme za docek sportista i dodelu zlata vaterpolistima… to je vazno, to je napredno, ma ko je jos od knjige video korist…

  10. Svaka čast izuzecima, ali profesorima su ponajmanje bitna nastava i naučni rad – fakulteti su sastajilište istih zarad drugih interesa – zvanja, reputacije i sl. za obavljanje privatnih poslova.

  11. Pa pobunite se rektorka pobogu…. Dekadencija najvise obrazovne ustanove u zemlji, ne moze se pravdati kao najveci uspeh u datim okolnostima, i ocekivanim rezultatima, sram vas bilo…..

  12. Nas univerzitet je ogledalo države . Siromašni , korumpirani i nespremni za promene ……. A istraživački rad je suštinski besmislen

  13. Pa sto uvanezni profesori i asistenti ne pokazu vanseriJski entuzijazam pa da manjak novcanih sredstava nadoknade sopstvenim kvalitetom umesto sto odmah sve svaljuju na druge. Onako uzgred ima i drugih vidova finansiranja sem onog direktnog iz budzeta Ministarstva Prosvete Republike Srbije ALI izgleda da je taj direktni najmiliji svima pa i njima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.