Relja Ognjenović novi direktor PIO Fonda 1Foto: Sajt Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje

Upravni odbor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje doneo je odluku o imenovanju Relje Ognjenovića za direktora fonda PIO, saopštio je danas taj fond.

Upravni odbor je odluku doneo na sednici 29. decembra.

Navodi se da je Vlada Srbije na sednici 15. decembra donela rešenje o davanju saglasnosti na predlog Upravnog odbora PIO o imenovanju Ognjenović.

„Ognjenović ispunjava sve uslove za mesto direktora Republičkog PIO fonda koji su propisane Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju, po pitanju obrazovanja potrebnog iskustva sa visokom stručnom spremom i dokazane stručnosti u radu“, navodi se u saopštenju.

Ognjanović je istakao da mu je čast i zadovoljsto što je njegovo dosadašnje angažovanje prepoznato kao adekvatno za unapređenje položaja i rada jedne važne institucije koja opslužuje najveći broj građana.

„Svestan sam ogromne odgovornosti koja je preda mnom, kako bi se održao kontinuitet razvoja i nadogradnje Fonda kao institucije koja će na najkvalitetniji i najbrži način omogućiti korisnicima i osiguranicima ostvarivanje i korišćenje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja“, naveo je Ognjanović.

On je izrazio zahvalnost Vladi Srbije, Upravnom odboru Fonda PIO i predsedniku Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju.

Odluka o imenovanju Relje Ognjenovića za direktora Fonda primenjuje se od dana kada istekne mandat postojećem direktoru, odnosno od 1. februara 2023. godine. Do tada će nastaviti da obavlja poslove zamenika direktora Fonda, na kojima se nalazi od februara 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari