U okviru priprema termoenergetskih i rudarskih kapaciteta pred nastupajuću zimu od 4. septembra u remontu je blok A2 u Termoelektrani „Kostolac A“. Ovo stajanje bloka iskoristiće se, pre svega za negu bloka, ali i otklanjanje definisanih problematičnih pozicija uočenih tokom godine.


-Kapitalni remont bloka A1 privodi se kraju, kaže Radovan Bogdanović, direktor TE „Kostolac A“. Svi planirani poslovi su urađeni predviđenom dinamikom. U toku su završne aktivnosti (probe uređaja kotlovskog postrojenja, statičko podešavanje regulacije turbine, ispitivanje tehnoloških zaštita) pre prijave spremnosti bloka za kretanje. Blok će biti spreman za kretanje 12. septembra, što je tri dana pre roka planiranog za realizaciju remonta.

-Remont bloka A2 počeo je 4. septembra i planiran je kao standarni remont u trajanju od 30 dana u okviru koga će se uraditi: remont i zamena habajućih delova mlinskih postrojenja, sanacija ozida i termičke izolacije, revizija turbogeneratorskog postrojenja, armature i pomoćnih uređaja, revizija i ispitivanje elektroenergetske i merno regulacione opreme. Od nestandardnih poslova na bloku A2 planirana je delimična zamena kanala aero smeše, zamena pozicija napojnog voda sa smanjenim resursom, kao i detaljan pregled i sanacija ekonomajzera i donjeg radiacionog dela kotla, naglasio je Bogdanović.

U okviru remontni aktivnosti na blokovima sprovodi se revizija toplifikacionog postrojenja, tako da se može očekivati i dalje stabilna isporuka toplotne energije za potrebe daljinskog grejanja gradova Požarvac, Kostolac i okolnih naselja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari