Reporter Danasa na autoputu: Kolona duga više kilometara u smeru ka Makedoniji, najveći zastoj na relaciji Ražanj-Paraćin 1Autor: Danas/Miloš Obradović

Odlazak na more u Grčku autoputem presešće hiljadama turista, što iz Srbije, što iz inostranstva, javlja reporter Danasa.

Zbog rekonstrukcije dela autoputa u smeru ka Beogradu kod Ražnja, pa sve do Paraćina u subotu popodne stvorila se kolona duga više kilometara u smeru ka Makedoniji.

Zbog radova, u oba smera se ide po jednom trakom što nije dovoljno da primi sve koji idu koridorom 10 na jug.

Reporter Danasa na autoputu: Kolona duga više kilometara u smeru ka Makedoniji, najveći zastoj na relaciji Ražanj-Paraćin 2
Autor: Danas/Miloš Obradović

Ipak, kako se navodi na sajtu preduzeća „Putevi Srbije“, do 20. jula, izvodiće se radovi na pojačanom održavanju dela državnog puta I A reda broj 1, na deonici petlja Ražanj – petlja Aleksinački Rudnici, kod petlje Ražanj, u smeru Niš-Beograd, kao i da će u zoni radova za saobraćaj biti zatvorena samo leva kolovozna traka, smer Niš – Beograd, dok će se saobraćaj odvijati dvosmerno desnom kolovoznom trakom, smer Beograd – Niš, u dužini od 4,1 km.

Reporter Danasa na autoputu: Kolona duga više kilometara u smeru ka Makedoniji, najveći zastoj na relaciji Ražanj-Paraćin 3
Autor: Danas/Miloš Obradović

Ista situacija i vremenski rokovi za završetak radova navode se i za petlju „Ražanj“ – „Pojate“.

Kako se još navodi na sajtu, na petlji „Pojate – Paraćin“ radovi na rekonstrukciji kolovoza održavaće se do 29. jula.

U zoni radova za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka u smeru ka Beogradu, dok se saobraćaj odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom u smeru ka Nišu.

Takođe, nešto pre 16 časova, kod Paraćina u smeru ka Nišu, zbog saobraćajne nezgode za saobraćaj su bile zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka, dok se saobraćaj odvijao usporeno preticajnom saobraćajnom trakom. Oko 16.30 časova, saobraćaj je normalizovan.

Reporter Danasa zabeležio je video snimkom kolonu za ulazak u Makedoniju dugu nekoliko kilometara.

U poslednjem ažuriranju koje je objavljeno nešto posle pola šest, „Putevi Srbije“ ističu da je na graničnom prelazu Preševo, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila 30 minuta, dok se za ulaz ne navodi ni okvirno vreme.

Iz Auto moto savez Srbije saopšteno je da se putnička vozila na izlazu iz Srbije preko graničnog prelaza Preševo ka Severnoj Makedoniji zadržavaju oko dva sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari