Represivne mere uvođene zbog jačanja Vučićeve autokratije

Vojin Rakić, šef UNESCO katedre za bioetiku za Evropu, govori za Danas o načinu na koji vlast i struka upravljaju epidemijom u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Novi proces satanizacije Srba zapoceo je sirom sveta,a sada su oni nosioci opasnog virusa i treba da hitno prestanu putovati u inostranstvo jer ih svuda cekaju teska iskusenja.To svakako poslednice „aktivnosti“ Velikog balkanskog batinasa i vec se u mnogim zeljama,putem raznih socijalnih mreza organizuju kampanje za zabranu ulaska ljudima sa tkz.zapadnog Balkana a posebno Srbima.

  2. Ovi hoće da Vučić na sledećim izborima dobije 90%glasova, narod se ne može prevariti.

  3. Siguran sam da je politika utcala na objavljene statistike. I u Srbiji i u mediteranskim zemljama zbog turizma, a svakako u Kini. Potpuno otvaranje posle restrikcija nije izmisljeno u Srbiji vec je uvedno i u mnogim drugim zemljama. Vrlo pogresno, jer se sada vide posledice. Sa druge strane diktator u Belorusiji smanjuje brojeve, a zadrti desnicari u SAD i Brazilu takodje zagovaraju smanjivanje losih brojeva i bore se za otvaranje. Ja mislim da su restrikcije u Srbiji bile preterane, ali kad poredim Srbiju sa ovim drugim desavanjima u svetu nije mi sasvim jasna korist od restrikcija koja se Vucicu kao dikatatoru pripisuje u ovom razgovoru. Ako se hvali privrednim rastom i napretkom, upravo bi trebalo da radi obratno. Po cenu vece zaraze i mnogo vise umrlih.

  4. Ne mogu da zaboravim dan kada sam u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu video patrolu od tri vojnika sa dugim cevima prislonjenim uz grudi…zbog korona virusa. Svaka dalja analiza o vremenu uvođenja vanrednog stanja zbog pandemije je suvišna.

  5. Treba malo da se osvrnemo na situaciju u Bugarskoj gde narod na ulicama Sofije u mnogo vecem broju nego kod nas, trazi ne samo smenu premijera nego i smenu rebublickog javnog tuzioca! Kod nas bi to bila Zagorka Dolovac koja je prva nadlezna da istrazi i sankcionise sudski sve neustavne radnje ove vrhuske na celu sa Vucicem/SNS i njegovim poslusnicima! Ali ona se ne javlja, ne pojavljuje i kao da je nestala zbog cega je i Marinika Tepic dala Interpolu zahtev za pronalazenjem iste! Prima li Dolovac platu iz budzeta koji mi punimo a ne vrhuska? Stra uopste radi vec mesecima? Nula!

  6. Tako je,Vučiću je dobro „legla“ korona da bi uveo represivjne mere protiv onih koji se ne slažu sa njim i protiv protesta koji su se organizovali zadnjih dana.

  7. Dobra analiza razvoja situacije kod nas jos od pocetka pandemije sa dobrim zakljuccima uzroka i posledica. A sad smo tu gde jesmo. I moramo se spasavati.

  8. Lazni profesor Rakic da ne glumata moralnu gromadu. Pajtasica mu bila premijerka, pa jad ga je oduvala, sad satanizuje Vucica. I da prestane da se laxno predstavlja jer nigde ne predaje

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.