Reprezentativci Srbije u Doti, PES-u i Tekken-u spremni za Svetsko prvenstvo 1Foto: rur.rs

Za manje od nedelju dana predstavnici Srbije na IeSF svetskom prvenstvu će otputovati ka prestonici Južne Koreje gde će, u periodu od 11. do 15. decembra, Srbija imati predstavnike u tri različite igre – Dota 2, Tekken 7 i PES 2020.

Dota 2 je video igra u kojoj se takmiče dve ekipe sa po pet igrača sa ciljem da poruše protivničku bazu i u kojoj je dobra timska igra presudna. Nakon serije kvalifikacija, priliku da predstavlja našu zemlju dobila je ekipe Team Serbia za koju nastupaju: Nenad ”grizine” Lukić, Uroš ”Swiftending” Galić, Nikola ”Nikolica” Mihajlović, Ivan ”IgnitableS” Spasić i Stefan ”pwN” Pavlović, piše portal rur. rs.

Oni su tokom kvalifikacija bili fantastični i bez sumnje će biti jedni od glavnih favorita za zlatnu medalju pored Švedske za koju nastupaju bivši osvajači Internationala EGM i s4. Pored Švedske, Rusija je takođe povela veoma jak sastav, pa ne sumnjamo da će dati sve od sebe kako bi se domogli medalja.

PES 2020 je video igra posvećena najpopularnijem sportu na svetu – fudbalu. Za razliku od pravog fudbala, ovde će se igrači takmičiti jedan na jedan, a predstavnik Srbije biće Stefan ”Kepa” Slavković, koji je u kvalifikacijama morao da bude bolji od preko 200 takmičara.

Za njega nije prvi put da predstavlja našu zemlju, ali kao što je rekao, ovaj turnir može biti najveći u njegovoj karijeri.

Tekken 7 je borilačka igra, koji iz godine u godinu uvek nađe mesto na svim svetskim reprezentativnim takmičenjima. Iako sama zajednica ove igre nije velika kao na već pomenutim igrama, Tekken i dalje ima veliki značaj u svetu esporta.

Kao i prethodnih godina na ovom turniru okupiće se najbolji igrači iz celog sveta, a Srbiju će ponovo imati priliku da predstavlja Vlada ”Cold Heart” Stanković.

Iako do sada nije imao priliku da se domogne medalje na IeSF svetskom prvenstvu, on nije stranac na ovom takmičenju, te možemo da se nadamo da će ova godina biti ta, kada će Srbija konačno osvojiti Tekken 7 medalju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.