Republička direkcija za imovinu naložila prekid radova za privatnu kliniku zbog kojih je direktor Kliničkog centra optužio gradonačelnicu Niša za kriminal 1Foto: V. Torović

Republička direkcija za imovinu Republike Srbije naložila je niškoj građevinskoj inspekciji, pod oznakom „hitno“, da obezbedi zaustavljanje radova na priključenju na vodovod objekta privatne poliklinike „Human“ koji je sagrađen neposredno pored niškog Univerzitetskog kliničkog centra, saznaje Danas.

Direktor UKC Zoran Perišić prethodno je optužio gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski da je odgovorna za “kriminal” u vezi sa ovim radovima i najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv nje zbog “brutalnog kršenja zakona”, te saopštio da je dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem predao Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

U dopisu Republičke direkcije za imovinu upućenom Odseku građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove grada Niša, kako saznajemo, navodi se da je niški Odsek građevinske inspekcije dužan da „po hitnom postupku“ obavi inspekcijski nadzor i „sprovede sve mere i radnje iz njegove nadležnosti  u cilju obustavljanja radova“ u Ulici Petra Seratlića, u kojoj se gradi ova privatna poliklinika.

Direkcija kao razlog za obustavljanje radova navodi činjenicu da ulica Petra Seratlića predstavlja građevinsko zemljište u svojini Republike, a da je UKC Niš zaključkom Vlade iz juna 2018. godine određen „za nosioca prava korišćenja na postojećim objektima“ u toj ulici.

Ovakve podatke je prethodo saopštio i direktor UKC Perišić.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirvski je, pak, rekla da je sve urađeno po zakonu i da to potvrđuju dokumanta o lokacijskim uslovima i građevinska dozvola koju poseduje investitor.

Ona je kazala da je reč o „gradskoj ulici“.

Investitor ovih radova je Vladimir Sinđelić, vlasnik poliklinike „Human“ i suprug konzulke Poljske u Nišu Olivere Sinđelić, kojoj je Perišić pripisao prijateljske veze sa gradonačelnicom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari