Revizori uočili propuste: Zašto je sistem RFZO nebezbedan?

Ostavite komentar


  1. Fizicko prisustvo osiguranika? Masa nepokretnih koje nema ili skoro da nema ko da dovede u zdravstvenu ustanovu na pregled. A i ako ima ko, jedna osoba ne moze da transportuje sama nepokretnu osobu, pa je i to problem. Donesu se rezultati od analiza koje uzme kucna nega na uvid doktoru, pa se bez prisutnog bolesnika-osiguranika napise izvestaj. Stara smo nacija, a mladi u inostranstvu ili kod privatnika rade ceo dan, pa nema ko da gleda stare i bolesne. Budimo realni.

  2. Pustits sistem. To je tehničko pitanje. Kad bi tamo ušla budžetska inspekcija, nastao bi krš i lom. Tu se tako mariše,da to nije normalno. Bivši načelnik za javne nabavke u RFZO, postao je šef kabineta ministra, za čijeg ministrovanja su nestale milijarde i milijarde, koje su zavržile u privatnim džepovima. Zato se na operacije čeka godinama, zato decu lečimo SMS ovima, zato svako malo nema lekova za kritične grupe, zato dijabetičari mesecima ne mogu da dođu do endokrinologa, zato nam operisani srčani bolesnici umiru kao snoplje……….A broj milionera i milijardera u osiromašenoj i opljačkanoj zemlji vrtoglavo raste. Dok se vi bavite zavođenjem faktura.

  3. Vide se propusti svuda. Dzaba SAP ako ne umes da ga implementiras i koristis. Mene vise zanima da li gradjani mogu da se zale takodje na ove propuste jer je svaki gradjanin u riziku zbog ovih propusta?

  4. Oni su SAP kupili da bi oprali što više para,… a ne da ga koriste za efikasniji Hobotnica je pružila pipke, pa iscrpljuje SVE fondove.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.