"Rezultat sistemskog rada radnika službe": Danica Drašković za Danas povodom presude za ubistvo Slavka Ćuruvije 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Presuda za taj slučaj ubistva i državnog terorizma nad slobodom medija i mišljenja je odavno doneta a sada objavljena jer su izbori završeni, ocenila je u izjavi za Danas Danica Drašković, direktorka izdavačke kuće „Srpska reč“ i supruga lidera SPO Vuka Draškovića.

Naglašava da je ovo rezultat „sistemskog rada radnika službe iz vremena ubijanja koji danas, oslobađaju uz pomoć vlasti i sudija iz službe, ubice, svoje drugove, tako da nijedan radnik službe nije osuđen ni za jedno državno ubistvo iako su u svim svi učestvovali.

Veće državnog terora i danas radi u vili službe bezbednosti i tu su svi, ukazuje Drašković, od „Branka Crnog do majora Filipovića koji se bezbedno vratio iz Kine ,bez ijedne optužbe za ubistva novinara, političara, sudija, dok je šefovao nad  jedinicom za specijalne operacije i Legijom“.

Naša sagovornica ističe da im pomaže i zaštita i ravnodušnost vlasti  i javnosti nad nesrećom porodica ubijenih i njihove dece, pa se, zaključuje Drašković, „možemo nadati nastavku terora i ubijanja jer nema ni kazne ni pobune“.

Da podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu objavio je presudu donetu pre skoro deset meseci po kojoj su okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije – Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romića i oslobođeni krivice.

Sud je, usvajanjem žalbi odbrane i delimičnim usvajanjem žalbe Tužilaštva, preinačilo prvostepenu presudu i okrivljenog Markovića oslobodilo od optužbe da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju, a okrivljene Milana Radonjića, Miroslava Kuraka i Ratka Romića da su, kao saizvršioci, izvršili krivično delo teško ubistvo iz člana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari