RFZO Srbije vraća novac dat za testiranje na virus korona na lični zahtev

Ostavite komentar


  1. mozda da neko pojasni,ako sam dobro shvatio , kao smo o svom trosku se testirali , drzava ce nam refundirati?

    1. 20 06 sam uplatila novac za kovid 2 i vratili me nisu mi uradili test zelim svoj novac nazat

  2. Pa sram da bude RFZO. Imaju naše matične brojeve i to uz svaku uplatnicu za PCR. Dakle na osnovu JMBG se pratila i uplata i rezultati testova. Zašto JMBG sada nije dovoljan da se isprati uplata, a tada je bio obavezan za unos na uplatnicu. Sad traže kopiju uplatnica. Ko normalan čuva kopiju uplatnice za uzimanje brisa u vreme epidemije.

    1. Upravo sam na to pomislio, dokaz o uplati se nalazi na njihovim izvodima iz Uprave za trezor. Jedini razlog da drugoj strani traze dokaz o uplati moze biti njihova lenjost da pretrazuju izvode. Ja vise nemam uplatnicu, proslo je vise od mesec dana od mog testa. Ukoliko ne promene ovu odredbu, dobice brojne tuzbe.

  3. ja ipak vidim mali problem u ovome. Da bi ostvarili povracaj novca za nesto sto se desilo bez vase krivice treba da prodjete odredjenu birokratsku proceduru koja je takva da cete radije odustati. Plus imate dodatni trosak, recimo morate platiti kopiranje uplatnice.

  4. Iz teksta nije jasno da se povracaj novca vrsi samo licima koja su uplatila iznos za testiranje na licni zahtev, a zbog necega se nisu testirala. Tako sam procitala na drugim objavama i to vise ima smisla. Mada sam se taman bila obradovala….

Ostavite komentar


Društvo

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna 9

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna

Nacionalno udruženje porfirija Srbija pokrenulo je kampanju za podizanje svesti u javnosti o problemima sa kojima se suočavaju pacijenti oboleli od porfirije, retke nasledne bolesti koja se javlja usled mutacija u genima, odgovornim za sintezu hemoglobina, ključnog proteina u crvenim krvnim zrncima.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.