RFZO zaposlio 72 mladih u okviru programa "Moja prva plata" 1Foto: RFZO

Republički fond za zdravstveno osiguranje zaposlio je u filijalama i ispostavama širom Srbije 72 mladih koji su prošli obuku u okviru programa Vlade Srbije Moja prva plata. Program je, kako navode iz RFZO, trajao devet meseci tokom kojih su stekli iskustvo u poslovima koje će obavljati.

– Na poziv RFZO prijavilo se više od 600 kandidata, selekciju stručne komisije prošlo je njih 121, obuku je završilo 89, a posao će dobiti njih 72 i oni će raditi u nekoj od 29 filijala i 135 ispostava RFZO širom Srbije. Posao su dobili kandidati sa srednjom stručnom spremom, kao i diplomirani pravnici i ekonomisti – preciziurano je iz RFZO.

Pravo učešća u ovom programu čiji je cilj da podstakne zapošljavanje mladih, imali su mlađi od 30 godina, sa završenom srednjom školom ili fakultetom, sa manje od šest meseci iskustva u struci i bez položenog stručnog ispita.

Cilj programa koji se realizuje posredstvom Nacionalne službe za zapošljavanje jeste da mladima pruži priliku za sticanje prvog radnog iskustva, a da istovremeno pomogne poslodavcima iz privatnog i javnog sektora da reše problem nedostatka stručnog kadra.

Iz RFZO dodaju da učestvuju i u novom ciklusu programa “Moja prva plata” i pozivaju sve koji ispunjavaju uslove da se preko portala Moja prva plata prijave za učešće već sledećeg meseca, od 6. do 24. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari