RHMZ izdao upozorenje na vetar olujne jačine: Na snazi narandžasti meteoalarm 1Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)

Republički hidrometeorloški zavod objavio je da je na području cele Srbije na snazi narandžasti meteoalarm za vetar olujne jačine.

Danas vetrovito sa jakim i olujnim severozapadnim vetrom sa udarima od 17 do 24 metara u sekundi, koji će ponegde dostizati i udare orkanske jačine, veće od 24 metra u sekundi

U Beogradu će duvati jak i olujni severozapadni vetar sa udarima oko 17 metara u sekundi, koji će sredinom dana biti čak i kratkotrajno jači.

U planinskim predelima očekuje se vejavica, mećava i stvaranje snežnih nanosa.

Sutra hladno i vetrovito, ponegde sa segom

U Srbiji će sutra biti ;oblačno, hladno i vetrovito, na severu sa ;sunčanim intervalima, a u ostatku zemlje mestimično sa slabim snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutru hladno i mraz. ;U brdsko-planinskim predelima manje povećanje visine snežnog pokrivača, ali se usled jakog vetra očekuje i lokalno stvaranje snežnih nanosa.

Duvaće slab i umeren, na severu, istoku i u planinskim predelima povremeno i jak, severni i severozapadni vetar.

Jutarnja temperatura biće od minus šest do minus jedan, a najviša dnevna od minus dva do jednog stepena.

U Beogradu će biti oblačno, suvo, hladno i vetrovito.

Jutarnja temperatura od minus pet do minus tri stepena, a najviša dnevna oko nule.

Narednih dana biće osetno hladnije, naročito u jutarnjim satima, kada se očekuje umeren i jak mraz. Do srede u većini mesta maksimalna temperatura biće oko, ili malo ispod nule, od četvrtka u manjem porastu. Biće oblačno, suvo i hladno sa dosta sunčanih intervala, a samo se još u ponedeljak u planinskim predelima očekuje provejavanje slabog snega.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 5. februar 2023. godine:

Očekivane biometeorološke prilike izazivaće uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se naročito savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i mentalno nestabilnim osobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari