(MAPA) RHMZ najavio pljuskove tokom večeri: U ovom delu Srbije prvo stiže nevreme 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se tokom večeri na zapadu Srema i u Bačkoj očekuju mestimično kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

I Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se večeras navodeći da intenzivno prati kretanje vremenskih nepogoda koje su zadesile zemlje u regionu i da u skladu sa tim, kao i sa prognozama RHMZ-a, preduzima sve neophodne mere.

„Preduzimamo sve neophodne mere u cilju preventivnog delovanja na zaštiti od posledica obilnih padavina, kao i zaštiti stanovništva i njihove imovine“, poručili su večeras iz MUP-a.

U ranijem saopštenju, RHMZ je upozorio da su na slivovima Mlave, Peka, Jasenice, Kubršnice, Lepenice i Resave moguća izlivanja manjih bujičnih vodotoka 6. i 7. avgusta. Meteorolozi su prognozirali i veće količine padavina, od 20 do 40 mm, lokalno i do 70 mm kiše.

Prema prognozi RHMZ, temperatura će sutra biti u padu za oko pet do osam stepeni, te će se u većini mesta kretati od 25 do 32 stepena. Na jugu i istoku Srbije biće i dalje veoma toplo, do 35 stepeni.

U nedelju i početkom sledeće sedmice, prema najavama meteorologa, u svim predelima  Srbije biće osetno hladnije.

Na meteo radaru možete da pratite kretanje oluje u realnom vremenu iz minuta u minut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari