RHMZ objavio do kada će padati kiša u Srbiji 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

U većem delu Srbije danas su prognozirane opasne vremenske pojave, jer je na snazi žuti i narandžasti meteoalarm, praćen kišom i grmljavinom. Samo se u Bačkoj i Banatu ne očekuje posebna pripravnost, najavljuju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kako navode, tokom jutra i prepodneva obilnija kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, uz količinu od 10 do 30 mm, lokalno i više.

„Kratkotrajno jačih pljuskova biće i u regionu Homolja. U ostalim krajevima slabljenje intenziteta, a od sredine dana u većem delu Srbije i prestanak padavina, osim na jugozapadu, gde će se kiša zadržati veći deo dana“, dodaju iz RHMZ.

RHMZ objavio do kada će padati kiša u Srbiji 2
Izvor: hidmet.gov.rs/screenshot

Najviše dnevne temperature kreću se od 12 na Kopaoniku do 27 stepeni Celzijusovih na Paliću i Negotinu. U Beogradu danas najviša dnevna temperatura biće 23 stepena.

Prema prognozi meteorologa za narednih sedam dana, u Srbiji će tokom većeg dela tog perioda biti stabilno, suvo i natprosečno toplo vreme sa dužim sunčanim intervalima i dnevnim temperaturama od 24 do 28 stepeni.

„Prolazno naoblačenje uz pad temperature i lokalnom pojavom kiše i kratkotrajnog pljuska sa grmljavinom očekuje se samo sledećeg vikenda. Do 2. oktobra ponovo suvo i toplije“, navodi se u saopštenju RHMZ.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari