RHMZ upozorava na ledenu kišu: Kakvo nas vreme očekuje naredne sedmice? 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas građane da nas tokom noći očekuje ledena kiša na području Srbije.

„Lokalna pojava kiše koja će se lediti na tlu, sa najvećom verovatnoćom u južnom Banatu i centralnoj Srbiji“, precizirali su u saopštenju.

Pre podne u Negotinskoj Кrajini, a posle podne i u delovima severne Srbije očekuje se razvedravanje.

Najniža temperatura od minus šest do jedan stepen Celzijusa, a najviša dnevna od tri na jugoistoku do 10 stepeni na istoku Srbije.

Vetar slab, na severu i istoku, kao i u planinskim predelima povremeno jak, severni i severozapadni, uveče u slabljenju.

U Beogradu će pre podne biti oblačno, ujutro sa slabim snegom, a posle podne i uveče očekuje se postepeno razvedravanje. Najniža temperatura od minus dva do jedan stepen Celzijusa, najviša dnevna oko šest stepeni. Vetar slab i umeren zapadni, u toku dana severni i sevrozapadni.

Prema najavama meteorologa, u većini dana naredne nedelje biće suvo i stabilno sa sunčanim intervalima, dok se u drugoj polovini sedmice očekuje porast dnevne temperature.

Maksimalna dnevne temperature u Beogradu biće od 6 do 10 stepeni Celzijusa, dok će minimalne vrednosti biti od edan stepen ispod 0 do 2 stepena u plusu.

RHMZ upozorava na ledenu kišu: Kakvo nas vreme očekuje naredne sedmice? 2
Foto: hidmet.gov.rs

Ipak, za naredni vikend meteorolozi prognoziraju padavine.

„U subotu (18. februara) naoblačenje s kišom, na planinama i sa snegom, a severozapadni vetar biće u pojačanju. U nedelju (19. februara) hladnije uz prestanak padavina i delimično razvedravanje“, dodaje se u saopštenju RHMZ.

Biometeorološka situacija za sutra

Očekivana biometeorološka situacija za nedelju 12. februar, kako navodi RHMZ, izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelelih i osetljih osoba. Oprez se savetuje srčanim i respiratornim bolesnicima, kao i astmatičarima u tokom prepodneva. Nesanica i glavobolja su očekivane meteoropatske reakcije. U saobraćaju se preporučuje pažnja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari