Riblja čorba, Aerodrom, YU grupa, Kanda, Kodža i Nebojša na 16. Belgrade Beer Festu 1

Ovogodišnji 16. Belgrade Beer Fest, koji će se održati od 15. do 19. avgusta, prve večeri ponudiće muzički spektakl za sve posetioce na Ušću.

Koncert jednog od najvećih srpskih i regionalnih bendova – Riblje Čorbe biće uvod u petodnevno uživanje u muzici, pivu i brojnim drugim sadržajima na najvećem festivalu u Jugoistočnoj Evropi. Povodom jubileja i koncerta na Ušću, basista Riblje čorbe Miša Aleksić poručuje:

“Riblja čorba je prošle godine na Belgrade Beer Festu započela obeležavanje 40 godina postojanja, a pravi rođendan biće 15. avgusta kada ćemo napraviti veliku žurku na Beer Festu sa set listom sastavljenom od kultnih pesama benda. Dakle, ne propustite 40-ti rođendan Riblje čorbe na Beer Festu!”

Za dobru atmosferu na početku prvog dana festivala, pre izlaska Riblje Čorbe na binu, pobrinuće se gosti iz Hrvatske – rok bend Aerodrom, predvođen sjajnim muzičarem Juricom Pađenom. “Nastupali smo pre osam godina i veselimo se novom susretu sa  beogradskom  publikom. Sviraćemo naše najveće hitove “Stavi  pravu  stvar”, “Obična  ljubavna  pjesma”, “Fratello”, “24 sata”, kao i neke od pesama drugih velikih bendova sa  kojima sam svirao. Ujedno, to će biti i najava seta pesama sa prvih pet albuma  Aerodroma”, najavljuje Jurica Pađen i otkriva eksluzivno da ovih dana izlazi i njihov novi  singl pod nazivom “Titanik” za koji su snimili i video, koji je potpuno drugačiji, jer je zapravo prvi spot sa elementima horora na ljubavnu pesmu, na ovim prostorima.

Najdugovečniji bend u istoriji domaće rok muzike, YU grupa na radost fanova, nastupiće u petak, 17. avgusta. „Malo je festivala koji kod muzičara pokrenu toliko uzbuđenje kao što je nastup na Beer Festu. Broj ljudi pred kojima sviramo kao i sjajna organizacija i tehnička podrška su miks koji pokrene navalu adrenalina kod nas muzičara. Ove godine se po sedmi put penjemo na binu Beer Festa i opet ista želja da se ori Ušće. YU Grupa će i ove godine zatresti pored Save i Dunava”, najavljuje Petar Jelić.

Ljubitelji beogradskog benda Kanda, Kodža i Nebojša biće u prilici da uživaju u odličnoj svirci u subotu 18.08. na Alternative stage-u.

“Drago nam je što posle četiri godine ponovo nastupamo na Beer Festu, očekujemo savršen letnji dan, publiku raspoloženu za ples i njegova isceliteljska dejstva, a očekujem i da mi budemo na visini zadatka sa uobičajenim repertoarom starih, novih i budućih hitova”. poručuje gitarista benda Nenad Pejović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.