Izneta odbrana oca dečaka koji je počinio masovno ubistvo u "Ribnikaru", suđenju prisustvovali roditelji ubijene dece 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

U Višem sudu u Beogradu nastavljen je krivični postupak protiv roditelja maloletnog K.K. koji je, u maju, prošle godine ubio 10, a ranio još šest osoba u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. Ovim postupkom je obuhvaćen i vlasnik streljane.

Viši sud u Beogradu prihvatio je zahtev oštećenih, i roditeljima je odobreno da prisustvuju današnjem suđenju, s obzirom na to da im je dodeljen status oštećenih, a ne svedoka, kao što je to ranije bio slučaj, prenosi N1.

Suđenje je odlukom suda zatvoreno za javnost zbog zaštite interesa maloletnika.

Posle današnjeg suđenja novinarima su se obratili advokati i okrivljenih i oštećenih.

„Oštećeni i svi mi koji postupamo u interesu istine smo jedava dočekali ovaj trenutak. Sve ide svojim tokom i mi smo jako zadovoljni. U toku je jedna važna dokazna radnja i to je jedino što mogu da vam kažem“, rekla je advokat oštećenih Zora Dobričanin.

„Buduči da je javnost i dalje isključena iz celog toka postupka, nismo u mogućnosti da u javnosti iznosimo informacije šta je u današanjem predmetu izrečeno. Mogu samo da vas informišem da je započeto iznošenje odbrane prvookrivljenog i da smo sada u fazi postavljanja pitanja. Prema okrivljenom mi pitanja nismo imali, a tužilaštvo je započelo ispitvanje, i sutra će se to nastaviti“, rekla je advokat odbrane Irina Borović.

„I danas smo insistirali da oštećeni budu u sudnici. Mi želimo da čuju ne samo odbranu, nego i dokaze za koje javnost uopšte ne zna, da bi ste mogli pravilno proceniti da li postoji kriivčno delo Vladimira Kecmanovića, a posebno njegove supruge“, rekao je advokat Borivojke Borović.

Podsećamo otac maloletnog K.K. tereti se za teško krivično delo protv opšte sigurnosti, s obzirom na to da su iz njegovog oružja učinjena ubistva. Njegova majka se tereti za nedozvoljeno držanje oružja, s obzirom na to da je na mestu ubistva nađen na jednoj čauri njen DNK, dok se instruktor i vlasnik streljane terete za davanje lažnog iskaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari