Nasilje nad ženama u domaćim pesmama: „Robinja sam tvoja, ubij me“ (VIDEO)

Rad s FDU o domaćoj muzici izazvao buru reakcija

Ostavite komentar


  1. – pred vratima spavala ko pas
    – tuci me kao zenu spasi me
    !
    ili
    – volis li me kad sam mrtav pijan kada pravi sam grubijan

    Idi bre

  2. Da se razumemo ne slušam turbo folk smeće ni sa ni bez nasilja, ali bilo kakve zabrane neće sprečiti konkretno nasilje koje ima neki lični uzrok: ljubomora, svađa, razne psihopatologije, zloupotreba alkohola i narkotika. A i žene umeju da budu grozne prema muškarcima ili drugim ženama.

  3. Kao dete sam više puta bila svedok nasilja koje je moj otac činio nad mojom majkom. Time sam i sama bila žrtva nasilja, jer i do danas nisam uspela da se izlečim od trauma koje sam doživela. Ne prođe dan da se ne setim toga. Ovaj video me je potresao, iako su „samo“ reči pesama. Jeziv je tekst na kraju. Podržavam svaki vid akcije protiv nasilja. Nadam se da dolazi neko novo vreme, u kome će žene biti zaštićenije nego nekada.

  4. Mene je kao muskarca sramota.Izvinjavam se svim zenama.Svako ko se izivljava nad slabijima zasluzuje prezir.Oni su u sustini najvece pi.ke i kukavice,ako su stvarno mangupi ima mesta da se dokazu.Ali nece.Jer biju i ovi drugi.

  5. Sve je ovo deo žestokog primitivizma koji vlada u Srbiji a podržavan je direktno od aktuelne vlasti koja se hrani i održava nacional/prostaklukom i flertovanjem sa kriminalom.

  6. Bolje bi bilo da se neko pozabavio problemom starletizma i gadostima koje promovisu rijaliti programi i negativnog uticaja istih na mlade devojke u pubertetu. A ne nekim fikcijama u nekim pesmama koje su skroz nebitne.

  7. Jos jedno proseravanje koje ne dira srz problema nego se bavi posledicama i na kraju stvari budu gore nego sto su bile pre. Sredite sudstvo i birajte pazljivije partnera i sve ce doci na svoje mesto.

  8. Da, još dodajte i sve stare pesnike. Na primer moj omiljeni pisac Šantić je voajer i manijak jer gleda Eminu i mašta o njoj bez njenje ekplicitne dozvole!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.