Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je u četvrtfinalnom duelu ATP turnira u Montrealu od sada već za njega veoma neugodnog Amerikanca Endija Rodika rezultatom 0:2 (4:6, 6:7).


Prvi set odlučen je jednim brejkom, a napravio ga je Amerikanac za vođstvo 3:4 što je kasnije i materijalizovao konačnim rezultatom 4:6 u prvom periodu igre. U nastavku, Rodik je prvi izgubio svoj servis. Novak je poveo 3:1, zatim imao 40:15 na svoj servis, ali je uprkos tome Rodik uspeo da uzvrati brejkom, u čemu mu je pomogao i „čelendž“. Do vođstva od 4:2 u okršajima sa Đokovićem, peti teniser sveta je došao posle taj-brejka u drugom setu. Novak je napravio duplu servis grešku za 4:5, a Amerikanac nije propustio takvu šansu, jer je zatim dva puta servirao za konačnih 4:7 u taj-brejku i 0:2 u setovima.

Novak Đoković je bio vidno razočaran posle meča, ali je najavio još bolje igre u dolazećim turnirima i velikom američkom grend slemu.

– Fizički se dobro osećam, krećem se dobro, ali jednostavno, postoje neke stvari koje mi ne idu u poslednje vreme i moram što pre da ih ispravim. Sve vreme meča sam bio blizu, ali kod odlučujućih poena sam mnogo grešio – istakao je Đoković. U finalnom meču ATP turnira u Montrealu koji je igran kasno sinoć sastali su se Endi Marej i Huan Martin del Potro.

Poraz Zimonjića i Nestora

Beogradski dubl par koji čine Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, poraženi su u polufinalu Rodžers kupa u Montrealu. Njih su posle sat i 26 minuta igre savladali Indijac Maheš Bupati i Mark Nouls sa Bahama rezultatom 1:2 u setovima (7:5, 2:6, 4:10).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari