Roditelji iz Miroševca kod Leskovca se boje da njihovoj deci u vrtiću ne padne plafon na glave 1Foto: M. Ivanović

Grupa roditelja dece iz sela Miroševce kod Leskovca tvrdi da njihova deca borave u vrtiću koji je pun vlage, čiji se plafon urušava, a zidovi su ispucali, pa se, zato, boje za sigurnost i zdravlje svoje dece, piše JuGmedia.

Sa druge strane, Olivera Tošić, direktorka Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“, u okviru kojeg funkcioniše i pomenuti vrtić, kaže da se „vaspitno-obrazovni rad sa decom ne obavlja u prostorijama koje vape za sanacijom, a o kojima govore roditelji“.

Roditelji kažu da se radi o „sedmoro dece kojima preti opasnost“ i čija je „sigurnost ugrožena“, te da su „ljuti na direktorku jer je nezainteresovana“.

Roditelji iz Miroševca kod Leskovca se boje da njihovoj deci u vrtiću ne padne plafon na glave 2
Foto: M. Ivanović

„Mi kao roditelji trudimo se da naša deca imaju zdravo i normalno odrastanje, ali i školovanje. Međutim, to nije moguće, jer ona idu u staru i trošnu predškolsku ustanovu u kojoj se ruše zidovi, koja smrdi na buđ pa su deca non-stop bolesna zbog toga. Mi se plašimo da će našoj deci pasti plafon na glavu ili da će se srušiti zidovi, a Grad, Predškolska ustanova, kao ni direktorka – ništa ne preduzimaju“, pričaju roditelji za portal JuGmedia.

Direktorka PU „Vukica Mirović“, Olivera Tošić, objašnjava da se vrtić u Mirošvecu nalazi „u staroj i rušnoj zgradi u kojoj je nekada bio učiteljski stan“, a ta zgrada je u dvorištu Osnovne škole „Slavko Zlatanović“.

„Vaspitno-obrazovni rad sa decom ne obavlja u prostorijama koje vape za sanacijom, a o kojima govore roditelji, već u pomoćnoj gde deca odlažu svoje jakne i obuću. I ne radi se o sedmoro, već o petoro dece“, kaže Tošić.

Roditelji iz Miroševca kod Leskovca se boje da njihovoj deci u vrtiću ne padne plafon na glave 3
Foto: M. Ivanović

Nije tačno, dodaje, da je ne zanima za taj problem.

„Dogovor je da se sa direktorom škole ponovo vidimo u avgustu, kada ćemo znati koliko će dece biti prijavljeno za boravak u vrtiću. Pre toga ćemo zatvoriti pomoćnu prostoriju i deca će svoje jakne i obuću ostavljati u hodniku“, objašnjava.

Roditelji, s druge strane, kažu da su „spremni da decu ne šalju u vrtić ukoliko se hitno ne reši problem“, kao što su to učinili pre mesec dana kada u vrtiću nije bilo grejanja.

Roditelji iz Miroševca kod Leskovca se boje da njihovoj deci u vrtiću ne padne plafon na glave 4
Foto: M. Ivanović

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari