Roditeljima u Leskovcu podeljeno 200 auto-sedišta za bebe 1Foto: JuGmedia

Predstavnici Grada Leskovca podelili su danas 200 auto-sedišta za bebe roditeljima koji su se prijavili i ostvarili pravo na jednokratnu pomoć za porodilje. Podela auto-sedišta je održana u Narodnom pozorištu, a svi oni koji danas nisu mogli da ih preuzmu, moći će to da učine na portirnici zgrade Opštine, u ulici Pana Đukića, piše JuGmedia.

Portparol gradonačelnika Leskovca, Aleksandra Stojanović, rekla je da podrška roditeljima „nije samo reč“, već da se sprovodi i u praksi.

Stojanović je podsetila da Grad izdvaja 10.000 dinara za svaku zaposlenu porodilju, 20.000 za nezaposlene, „a, pored toga, prvih 10 beba rođenih u novoj godini dobija vaučer u vrednosti od 20.000 dinara“.

U ime nagrađenih roditelja prisutnima se obratila i Milica Zlatanović iz Donjeg Stopanja, majka blizanaca, koja je zahvalila Gradu na pomoći i istakla da su „pored ljubavi, pažnje i strpljenja, roditeljima potrebna i finansijska sredstva“.

JuGmedia javlja da je, od početka ove prakse pomoći roditeljima, „uručeno je 1.480 auto-sedišta i za te namene je Leskovac u toku jedne godine izdvaja oko osam miliona dinara“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari