Opština Čajetina odlučila je da prizna pravo na roditeljski dodatak za prvorođeno dete, a taj iznos biće 16.000 dinara. Kako je objasnio predsednik opštine Zoran Stamatović, pozivajući se na Zakon o lokalnoj samoupravi, sve majke sa prebivalištem u Čajetini, a koje su rodile u ovoj godini, ostvarile su pravo na ovaj dodatak.

Opština Čajetina odlučila je da prizna pravo na roditeljski dodatak za prvorođeno dete, a taj iznos biće 16.000 dinara. Kako je objasnio predsednik opštine Zoran Stamatović, pozivajući se na Zakon o lokalnoj samoupravi, sve majke sa prebivalištem u Čajetini, a koje su rodile u ovoj godini, ostvarile su pravo na ovaj dodatak. Stamatović ističe da je prirodni priraštaj u ovoj opštini negativan, jer je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u 2005. godini, bio minus 9,4 odsto, što znači da je te godine bilo 113 živorođene dece, a umrlo je 259 osoba.
On je dodao da su tokom 2005. i 2006. godine stručne opštisnke službe za društvenu brigu o deci obradile i veliki broj zahteva za ostvarivanja prava na dečiji dodatak.
– Imamo 292 korisnika tog dodatka, a koji se odnosi na 574 dece. Pored toga, imamo 53 korisnika roditeljskog dodatka, rekao je predsednik čajetinske opštine Milan Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari