RSF: Sporazum Telekoma i Telenora može da utiče na pluralizam medija   1Foto: Beta/Dimitrije Goll

Reporteri bez granica zabrinuti su da bi sporazum između državne kompanije Telekom Srbija i privatnog mobilnog operatera Telenor, u vlasništvu investicionog fonda PPF, mogao negativno da utiče na pluralizam medija i da dalje poveća državni uticaj u medijskoj sferi. To je za Radio Slobodna Evropa (RSE) izjavio predstavnik međunarodne organizacije Reporteri bez granica za Zapadni […]

Reporteri bez granica zabrinuti su da bi sporazum između državne kompanije Telekom Srbija i privatnog mobilnog operatera Telenor, u vlasništvu investicionog fonda PPF, mogao negativno da utiče na pluralizam medija i da dalje poveća državni uticaj u medijskoj sferi.

To je za Radio Slobodna Evropa (RSE) izjavio predstavnik međunarodne organizacije Reporteri bez granica za Zapadni Balkan Pavol Salaj (Szalai).

On je dodao da ta organizacija prati i prikuplja informacije o ovom slučaju.

„Postoji rizik da bi ugovor između Telekoma i Telenora mogao da spreči kablovskog operatera SBB da dođe do šire publike“, rekao je Salaj.

On je naveo i da mediji u vlasništvu Junajted Grupe (N1, Nova S i NewsMax Adria) pružaju građanima informacije koje ne mogu čuti u medijima koji su pod kontrolom države.

„Srpske vlasti nisu mnogo učinile na povećanju pluralizma medija“, rekao je Salaj.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.