RTS snima film o pogibiji radnika u NATO bombardovanju

Lekić: Ako hoće da zamagle nečiju odgovornost, onda bolje da ne vređaju porodice žrtava * Janić: RTS hoće da skine odgovornost sa sebe i državnog vrha

Ostavite komentar


  1. Prihvatio bih ocenu g.Zorana Janiića da odgovornost za smrt zaposlenih u zgradi RTSa snosi Vojska Jugoslavije, ali tek između ostalih i to manju. Najveću odgovornost, po meni, snosi tađašnji Vrhovni komandant VJ Slobodan Milošević, koji je morao donetì konačnu odluku, posle najave NATOa da je zgrada televizije legitimni cilj. Zbog čega je on naredio, ili se prećutno složio da zaposleni normalno obavljaju svoje poslove, iako je bio svestan opasnosti od bombardovanja. Jedini motiv može biti očekivana osuda svetskog javnog mnjenja, koja je izostala i zbog osude srpske strane zbog počinjenih zločina na Kosovu. To su osnovni postulati, koji ako ne budu ispoštovani, film će biti puka propaganda…

  2. Neće smeti ni da pomenu Miloševićevog agitprop šefa – Vučića!!!

  3. Da hoće pravi scenario to bi bila jedna tragična, romantična ljubavna priča o odnosu jednog od direktora RTS koji je javio svojoj ćerki da napusti zgradu u Aberdarevoj jer je znao kada će zgrada biti bombardovana i tome kako se premišljanja da li da napusti svoga momka ili sačuva svoj život. Paralelno i agitprop aparatčiku kako da izvuče svoju majku koja je tu noć bila dežurna. Naravno i to kako su svi znali i našli se trenutak posle eksplozije na licu mesta. Svi baš svi pa čak i Arkan.
    A ja pišem scenariju za slično naše "Markale i ubistvo staroga svata" koji će se zvati "Oko Pande" ali znam da nikada niko neće dati pare za snimanje tog filma pa čak ni R. Kosovo da skine ljagu sa kosovskih Albanaca.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.