Ruski zdravstveni stručnjaci u Kruševcu 1Foto: Stanislav Milojković (Arhiva)

Ekipa stručnjaka iz delegacije Vojske Ruske Federacije koja u Srbiji povodom pandemije, danas je posetila zdravstvene ustanove u Kruševcu.

S kruševačkim kolegama su razgovarali o suzbijanju korona virusa i dali im preporuke i savete, rekao je novinarima potpukovnik Konstantin Šipicin, posle sastanka s timovima Opšte bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje, a direktorka Opšte bolnice Vesna Stević Gajić kazala da su dobili korisne sugestije.

Predstavnici zvanične ruske delegacije obišli su i privremenu bolnicu u Hali sportova, zaa pacijente s najlakšom kliničkom slikom oboljenja, kao i KOVID-ambulantu „14. oktobar“, u okviru Doma zdravlja, namenjenu prijemu pacijenata kod kojih se sumnja na taj virus.

Prema rečima rukovodioca privremene bolnice Saše Zajića, tamo je 40 pacijenata, a prvo dvoje je otpušteno u ponedeljak, posle drugog negativnog testa, dok će, po novoj preporuci, treći biti urađen 14 dana kasnije i do tada će oni biti u kućnoj izolaciji.

„U privremenoj bolnici su preduzete sve epidemiološke mere, ima dovoljno medicinskih sredstva, lekova i svega što je potrebno, a od danas pacijentima porodice mogu da dostave šta im je još potrebno“, naveo je on.

Po podacima nadležnih službi, u kruševačkoj Opštoj bolnici na lečenju od korona virusa ili stanja sličnih njemu je 97 pacijenata, među kojima 28 kod koih je potvrđen korona virus.

U Kruševcu je do ponedeljka zaraza bila potvrđena kod 180 lica, a na području Rasinskog okruga kod 232.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari