Rutović i Mumin optuženi za ranjavanje Peconija 1Foto: Dejana Majstorović

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio optužnicu protiv Željka Rutovića i Neđeljka Mumina zbog ranjavanja Predraga Rankovića Peconija, prenose beogradski mediji. Rutović je u bekstvu, a Mumin je u pritvoru.

Portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla je Tanjugu, a prenosi B92, da je taj sud odbio kao neosnovane žalbe odbrane i potvrdio rešenje Višeg suda o potvrđivanju optužnice od 4. juna. Apelacioni sud takođe smatra da je pravilno Viši sud zaključio da prikupljeni dokazi tokom istrage daju dovoljno osnova za zaključak da postoji opravdana sumnja da su okrivljeni izvršili krivična dela za koja se terete, kao i da ne postoje zakonski razlozi koji bi mogli da dovedu do obustave krivičnog postupka ili odbijanja optužbe.

Optužnicom se Rutoviću i Muminu na teret stavljaju krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja. Prvobitno su bili osumnjičeni za pokušaj ubistva u saizvršilaštvu, ali je nakon istrage optužnica preinačena i ublažena. Rutović je u bekstvu od incidenta i za njim je raspisana međunarodna poternica. Tužilaštvo je u optužnici predložilo da se Rutoviću sudi u odsustvu. Prilikom incidenta u beogradskom hotelu Park Ranković je upucan u obe noge.

On je vlasnik Hepi televizije i kompanije Imvej u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari