Ružić: Neophodno je vratiti autoritet nastavnicima, nije normalno da se nastavnik plaši učenika 1foto FoNet Milica Vučković

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je  da će u utorak biti održan sastanak Radne grupe koja će se baviti sprečavanjem nasilja u školama i istakao da je neophodno vratiti autoritet nastavnicima.

Ružić je za TV Prva rekao danas da će sastanku Radne grupi prisustvovati stručnjaci koji izučavaju nasilje i oni koji ga sprečavaju, da bi se videlo na koji način treba „utegnuti“ sistem, jer u određenim sredinama u Srbiji postoji strah u prijavljivanju nasilja.

„Jako se nerviram zbog svega. Svi koji su odgovorni za nasilje đaka ili profesora biće sankcionisani… Mora se vratiti autoritet nastavnika, jer sada nastavnici imaju strah od učenika, što nije normalno“, rekao je ministar.

Kazao je da roditelji uvek treba da prijave nasilje nadležnima u školi, a ukoliko nema pomaka treba da se obrate i Ministarstvu prosvete.

„Ne treba nama javnost da bi sistem funkcionisao. Škola jeste druga kuća, ali roditelji treba da razmisle i o prvoj kući, odnosno mora da se stiče kućno vaspitanje“, rekao je Ružić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari