Ružić o dojavama o bombama: Cilj je da se parališe čitavo društvo i udari na najranjivije 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Dojave o postavljanju bombi u osnovnim školama su monstruozne i govore o intenciji da se parališe čitavo društvo i udari na najranjivije, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić za TV Insajder.

Ružić, koji se jutros sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom, ocenio je da pripadnici policije „ulažu poslednje atome snage“ i predano rade na tome da bi zaštitili decu.

„Intencija onih koji to rade je da se izazove panika i haos u društvu i uveren sam da postoji politička konotacija i da (te dojave) dolaze spolja – i to se ne dešava samo Srbiji“, rekao je Ružić u emisiji „Marker“ televizije Insajder.

Ružić je „uveren da se prosvetni sistem neće urušiti“ zbog dojava o bombama jer je taj sistem „adaptibilan i snalažljiv“.

Na pitanje da li će Srbija zbog takvih dojava zatražiti inostranu pomoć, Ružić je odgovorio da je inostrana pomoć već zatražena.

„Ovde se ne radi samo o izazivanju opšte opasnosti već i o pretnji terorizmom i mislim da to ne treba politizovati“, rekao je Ružić.

Upitao je da li neko misli da aktuelni establišment u Srbiji želi da izazove haos.

„Koje države imaju problem sličan našem? Da li je to Mađarska, Turska, Crna Gora? Gde je nedorečenost?Dolazimo u situaciju da okrivljujemo sami sebe za nešto za šta nismo krivi“, rekao je Ružić.

Naglasio je i da nije u poziciji da daje političke ocene, ali da smatra da „sve to“ ima veze sa sukobom Rusije i Ukrajine.

„Politički ciljevi ne mogu da budu razlog da deca budu meta“, naglasio je Ružić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari