Ružić se sastao sa ambasadorkom Nemačke 1Foto: Ministarstvo prosvete

Ministar prosvete Branko Ružić i ambasadorka Nemačke Anke Konrad saglasili su se danas da je saradnja dve zemlje u oblasti obrazovanja na visokom nivou.

Ministar je izrazio zadovoljstvo međuniverzitetskom saradnjom Srbije i Nemačke i dodao da je važno pružiti podršku univerzitetima da razmenjuju znanja i iskustva i doprinose boljim odnosima i upoznavanju kulture i jezika.

„Ponosni smo i na našu dopunsku nastavu na srpskom jeziku u Nemačkoj, koju u školskoj 2022/2023. godini pohađa 2.292 učenika, raspoređenih u 114 nastavnih grupa“, rekao je Ružić.

On je naveo da u Srbiji postoji veliko interesovanje za učenje nemačkog jezika, kao i da se dvojezična nastava na srpskom i nemačkom jeziku realizuje u četiri obrazovne ustanove – jednoj osnovnoj školi i tri gimnazije.

„Zahvalni smo i nemačkoj kompaniji MTU Maintenance Srbija sa kojom smo potpisali dva memoranduma o saradnji u oblasti dualnog obrazovanja i naravno na investiciji za otvaranje fabrike MTU Maintenance Srbija u Novoj Pazovi“, rekao je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari