Ružić: Što se mene tiče, raspust počinje 31. decembra 1Foto: Beta/Milan Obradović

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da, za sada, 31. decembar ostaje datum početka zimskog raspusta ali i da su moguća „prilagođavanja“.

Komentarišući izjave lekara iz Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa o potrebi pomeranja početka raspusta na sredinu decembra, Ružić je apelovao da se odluke o tome ne donose u medijima već na sednici štaba.

„Zimski raspust u Srbiji počinje 31. decembra i završava se 24. januara, s tim što u Vojvodini počinje 24. decembra. To piše u našem kalendaru. Što se mene tiče, raspust počinje kada sam rekao, mada se možemo prilagoditi“, kazao je ministar za televiziju Pink.

Ružić je kazao da je procena lekara iz Kriznog štaba „veoma važna“ u donošenju konačne odluke o početku raspusta ali i dodao da i učenike treba oceniti i završiti prvo polugodište.

„Stoji konstatacija lekara da u drugoj polovini decembra imamo slave ali imaćemo ih i u januaru. Možemo da razgovaramo na tu temu na sednici Kriznog štaba ali je mnogo važnije kako ćemo primenjivati epidemiološke mere tokom raspusta“, naveo je ministar.

Upitan za slučaj iz Pećinaca gde je nastavnik u lokalnoj osnovnoj školi udario đaka, ministar je kazao da je nastavnik suspendovan i da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

„To je neslavan slučaj ali, nažalost, nije jedini. Hiljade i hiljade individua različitog karaktera radi u obrazovanju i u nekim situacijama dođe do tih ekstremnih slučajeva. Nastavnik je suspendovan i biće utvrđeno šta je pozadina takvog ekstremnog čina“, kazao je Ružić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.