Ružić: Učenjem o preduzetništvu od osnovne škole osposobiti mlade za samostalan život 1Foto: BETAPHOTO/ EMIL VAS

Ministar prosvete Branko Ružić ocenio je danas da učenje o preduzetništvu već od osnovne škole treba da doprinese uspešnijem osposobljavanju mladih za samostalan život i najavio osnaživanje i podsticanje škola da formiraju učeničke zadruge.

„Učenička zadruga i učeničko zadrugarstvo doprinose razvoju preduzetničkog duha, stvaranju pozitivnog odnosa učenika prema radu i povezivanju nastave sa svetom rada“, rekao je Ružić na regionalnoj konferenciji o učeničkim zadrugama u Nišu, prenelo je njegovo ministarstvo.

On je naveo da su prethodnih godina opredeljena sredstva u iznosu od 29 miliona dinara za unapredjivanje rada učeničkih zadruga.

„U 2022. godini odobrena su sredstva u iznosu od 14 miliona dinara, a u toku je novi javni poziv za podršku učeničkim zadrugama“, rekao je ministar i dodao da je u obrazovnom sistemu aktivno 120 učeničkih zadruga.

Ružić je izrazio zadovoljstvo što su na današnjoj konferenciji učestvovali i gosti iz Hrvatske, Madjarske, Slovenije i Republike Srpske i da su imali priluku da razmene iskustva i znanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari