S blokade u Nedeljicama poruka Vučiću: Budite među narodom, a ne prodanim dušama 1Foto: N1

Magistralni put Loznica-Valjevo blokirali su u Gornjim Nedeljicama ljudi koji se protive dolasku Rio Tinta i eksploataciji litijuma.

U Gornjim Nedeljicama bio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sa kojim se sastao jedan broj meštana.

Meštani koji se nisu sastali sa predsednikom nalaze se na blokadi, a za N1 kažu da mu poručuju da „bude među narodom, a ne među prodanim dušama“.

„Sakrio se u mušju rupu kod prodanih duša. Plasiraće u javnost, reći će kako je pričao s ljudima, ali zapravo je pričao s ljudima koji su pripremljeni da daju određene odgovore“, kaže jedan od okupljenih meštana.

Dodaje da oni „jesu rekli predsedniku šta su njihovi problemi“, ali da „on to zna sve kako lepo da upakuje“.

„Njemu je juče rečeno da on dođe sutra sa nama da obavi razgovor. Ne može pričati sa manjinom koja je pripremljena da daje odgovore koji njemu prijaju. Mi smo svi ovde protiv rudnika, ne želimo rudnik ni u Loznici, ni u celoj Srbiji“, kaže.

Predsednik je, podsetimo, danas u Gornjim Nedeljicama, prvo je bio u crkvi, zatim se kratko meštanima obratio, da bi kasnije započeo razgovor sa delom meštana koji su ga dočekali.

Ekipa televizije N1 srela je i ljude kod kojih je predsednik boravio, ali su oni odbili da podele kako je izgledao razgovor sa predsednikom nakon što su čuli koja je televizija u pitanju.

U Gornjim Nedeljicama je mirno, bez obzira što među meštanima postoji podeljenost oko sastanka sa predsednikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari