Šabačka baskin ekipa učestvovala na Međunarodnom turniru u Italiji 1Ostvarili pobedu Foto: Sportski savez osoba sa invaliditetom Šabac

Šabačka baskin ekipa vratila se iz Trsta gde je prisustvovala završnici Prvenstva Italije i odigrala svoj prvi međunarodni revijalni meč protiv kombinovane ekipe Baskin tima iz Italije, ostvarivši pobedu rezultatom 53:45.

Upravo je u Italiji nastala sportska disciplina bazirana na košarci, gde ekipu čine osobe sa različitim oblicima invaliditeta i igrači bez invaliditeta.

Baskin se u Šapcu igra od 2019. godine, i jedna je od sportskih aktivnosti koje realizuje Sportski savez osoba sa invaliditetom grada Šapca.

“Mogu se uključiti svi zainteresovani, budući da nema ograničenja u godinama a sportske aktivnosti besplatne su za sve korisnike”, ističu u Savezu.

Baskin se igra na košarkaškom terenu, a uz standardne koševe, postoje i manji koševi sa strane gde neki od igrača takođe mogu postizati poene.

Trener ekipe Živan Milošević rekao je za medije da posebna zahvalnost ide mladim šabačkim košarkašima Dušanu Pavloviću i Urošu Popoviću na nesebičnoj pomoći igračima, kao i roditeljima učesnika, koji su dali doprinos u realizaciji.

Gostovanje u Italiji organizovao je Savez uz podršku grada Šapca.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari