Šabački učenici organizovali humanitarnu izložbu 1Učenici OŠ "Janko Veselinović" Uskšnja izložba Foto: privatna arhiva

Učenici Osnovne škole “Janko Veselinović” u Šapcu, organizovali su tradicionalnu prodajnu izložbu učeničkih radova pred Vaskršnje praznike.

Radove koje su učenici mlađih razreda ove škole prodavali na izložbi, nastali su tokom časova likovnog vaspitnja, vrednim radom devojčica i dečaka.

Zeke, činije za jaja i ostali uskršnji ukrasi, ubuduće će krasiti domove onih koji su ih kupili, među kojima su mame, tate i svi ostali koji su svojim dobrovoljnim prilozima učestvovali u ovom šarenom bazaru.

Od prikupljenih 165.560 dinara, deo novca, kao i svake godine, ide u humantarne svrhe, a ostatak je namenjen za izradu školskih ormarića za učenike mlađih razreda.

“ Naši đaci su se pokazali kao odlični mali preduzetnici“,  rekla je direktorka OŠ „Janko Veselinović“ Ljiljana Stojanović.

„Sve ovo jeste u skladu sa reformom obrazovanja koja neguje preduzetništvo kod učenika već od prvog razreda“, objašnjava ona.

Akcija se nastavlja sutra, 16. aprila, kada će preostali učenički radovi biti izloženi na dva štanda u glavnoj gradskoj ulici, u okviru manifestacije „Ulica humanih Čivijaša“.

I ova sredstva biće uložena u humanitarne svrhe.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari