Šabački učenici organizovali prodajnu izložbu radova kako bi pomogli bolesnom drugu 1Foto: Kristina Vučićević / Danas

Osnovna škola „Janko Veselinović“ u Šapcu poznata je po svojim humanitarnim prodajnim izložbama učeničkih radova, koje svake godine organizuje u vreme uskršnjih i novogodišnjih praznika. Ovoga puta, održana je vanredna akcija, kako bi se pomoglo lečenje učenika drugog razreda, koji boluje od retke bolesti.

U dvorištu škole, mogle su se videti veverice, leptiri, korpice i drugi predmeti napravljeni od najrazličitijih materijala, ukrašeni jesenjim motivima, koje već nekoliko dana prave učenici mlađih razreda Osnovne škole „Janko Veselinović“.

Da ih kupe, danas su se u velikom broju odazvali roditelji, bake, deke i zainteresovani građani, u želji da pomognu lečenje bolesnog deteta.

„Ovo je vanredni, jeseni bazar, kako smo ga nazvali jer se javila potreba da dečaku koji pohađa izdvojeno odeljenje u Jelenči, hitno obezbedimo novac za terapiju koju prima. Reč je retkom oboljenju i mi smo želeli da na ovaj način damo svoj doprinos“, kazala je direktorka škole Ljiljana Stojanović.

Šabački učenici organizovali prodajnu izložbu radova kako bi pomogli bolesnom drugu 2
Ljiljana Stojanović Foto: K. V. / Danas

Osim u matičnoj školi, prodajne izložbe u toku dana orgnizvane su i u izdvojenim odeljenjima u Jelenči, Žabaru, Maloj Vranjskoj i Cerovcu.

„Posebno mi je drago što vidim veliko zadovoljstvo kod dece što učestvuju u akciji i verujem da sve ovo nije uzalud u negovanju empatije i drugih najlepših osećanja koje jesmo dužni da razvijamo kod učenika“, istakla je Stojanović.

 

Inicijativu su podržali i učenici starijih razreda, koji će 15. novembra odigrati humanitnu košarkašku utakmica sa ekipom OŠ „Nikolaj Velimirović“ iz Šapca, u organizaciji nastavnika fizičkog i zdravstvenog vapitanja.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari