Sahranjen dečak koji je preminuo posle nesreće na Karaburmi 1Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dečak Stefan B. (9), koji je preminuo od posledica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi na Karaburmi, sahranjen je danas na Novom groblju, piše Nova.rs.

Ispratila ga je dugačka kolona na čijem čelu su bili njegovi roditelji, potom prijatelji, kao i nekoliko vozila Hitne pomoći u kojoj je zaposlen Stefanov otac, piše Nova.

Žitelji beogradskog naselja Karaburma koji traže odgovornost za smrt devetogodišnjeg dečaka, preminulog nakon što je njega i njegovog mlađeg brata udario automobil za čijim volanom je bio G.L, i u subotu protestuju u Ulici Marijane Gregoran.

Oni traže i krivičnu odgovornost sudije za prethodni postupak, koja je donela odluku da se osumnjičeni G.L. brani sa slobode, i navode da će na ulici ostati „do hapšenja sudije“.

Muškarac G. L. osumnjičen je da je prošlog vikenda, u nedelju uveče, pregazio dvojicu dečaka i njihovog oca, nakon čega je pobegao sa lica mesta.

Nakon višednevnih protesta žitelja Kraburme, on je od petka ponovo u pritvoru.

Ministarka pravde Maja Popović je pozdravila odluku Prvog osnovnog suda, i dodala da će inicirati preispitivanje postojanja odgovornosti kod postupajućeg sudije za prethodni postupak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari