Sajam automobila i sajam motocikala u Beogradu od 12. do 15. maja 1Beogradski sajam Foto: Wikipedia

Sajam automobila „DDOR Eco BG Car Show 07“ održaće se na Beogradskoj sajmu od 12. do 15. maja, zajedno sa 14. Međunarodnim sajam motocikala „Motopešn“, objavljeno je danas.

Učešće na sajmu su pored ostalih potvrdili brendovi Škoda, Tojota, Reno Nisan, Suzuki, Isuzu, Ford, Citroen, Hjundai, Volvo, Kia, Mazda, Jaguar, Land Rover, navedeno je u saopštenju.

Navodi se i da će se sajam održati u uslovima smanjene prodaje zbog nedostatka novih vozila na tržištu, kao i da postoji veliko interesovanje izlagača u sektoru prateće automobilske industrije, garažno-servisne opreme i ponude rezervnih delova.

Kako je ukazano, odrednica „eco“ u imenu događaja govori o nameri organizatora i uvoznika vozila da izložbena postavka istakne vozila koja zadovoljavaju visoke ekološke standarde.

Automobilski brendovi koji se predstavljaju u okviru „DDOR Eco BG Car Show 07“ nalalaziće se u u Hali 1 Beogradskog sajma, dok će izložbi u okviru sajma „Motopešn“ zauzeti halu 4.

Kompletna prateća industrija, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, uključujući o onu specijalizovanu, namenjenu ekološki naprednim i električnim vozilima, biće u halama 2, 1A i 3A.

Podseća se i da je poslednji, 54. Međunarodni sajam automobila održan u martu 2019. godine, kao i da je naredne godine sajam otkazan zbog pandemije korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.