Saljihaj: Nalogodavci ubistava su u Hagu 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Član Demokratskog saveza Kosova i bivši poslanik te partije Adem Saljihaj, koji se, kako je izjavio, spasao atentata u junu 2000. godine, rekao je da je taj pokušaj ubistva organizovala Obaveštajna služba Kosova i da je to urađeno uz odobrenje bivšeg predsednika Kosova Hašima Tačija, prenosi Gazeta ekspres.

„Specijalni sud ima konotaciju da se sudi OVK, ali to nije tačno, jer se sudi pojedincima, a nije da oni nisu počinili zločine, jer tačno znam šta su radili. Ja sam žrtva nekih od tih ljudi. Neki su osuđeni na zatvor zbog pokušaja da me ubiju u političke svrhe. Ne kažem da su oni nevini, ali nalogodavci su sada u Hagu“, izjavio je Saljihaj za T7.

Upitan ko je naredio njegovo ubistvo, Saljihaj je ukazao na Tačija i bivšeg predsednika kosovske Skupštine i Obaveštajne službe Kadrija Veseljija.

„Mislim da nije niko drugi. Mislim da Tači i Veselji znaju sve počinioce i ubice. Nije moguće da jedna od njihovih struktura učini nešto što oni ne bi dozvolili. Oni znaju svaki slučaj ko je koga ubio i to je učinjeno uz njihovo odobrenje“, rekao je Saljihu, navodi Kosovo onlajn.

Na pitanje da li će Specijalni sud podleći političkom uticaju, da li će suditi pravedno i da li će osuditi lidere OVK za zločine, Saljihaj je odgovorio potvrdno.

„Mislim da će oni biti kažnjeni iz prostog razloga što niko drugi nije ubijao aktiviste DSK. Nema logike da Srbija ubije aktiviste DSK posle rata. Sve vodi ka strukturama Obaveštajne službe i DPK “, izjavio je Saljihaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari